Помощ

За да получаваме, съхраняваме и плащаме криптовалути ни е необходим портфейл. Съществуват различни видове портфейли – онлайн, хардуерен (офлайн), десктоп, хартиен, мобилен, като разнообразието постоянно се увеличава. Задължително условие е да се съчетае сигурност и удобство при ползване. Ако смятате да притежавате криптовалути за повече от 200-300 лв., задължително е да си поръчате хардуерен (офлайн) портфейл като Ledger Nano S, който към момента е най-надежден. Изберете си портфейл и следвайте инструкциите вътре в него за backup (архивиране на данните, файловете и тяхното възстановяване ) така, че да си защитите средствата и да можете да си ги възстановите на ново устройство при евентуална загуба на сегашното.
1Bread Wallet
Bread Wallet е прост мобилен Bitcoin цифров портфейл, който прави изпращането на монети толкова лесно, колкото изпращането на имейл. Портфейлът може да бъде изтеглен от App Store или Google Play. “Bread Wallet” предлага самостоятелен клиент, така че няма да има сървър, който да се използва при изпращане или получаване на биткойни. Това означава, че потребителите имат достъп до парите си и имат пълен контрол над своите средства по всяко време. Като цяло чистият интерфейс на Bread Wallet, лекият дизайн и ангажиментът за постоянно подобряване на сигурността правят приложението безопасно, бързо и с удоволствие да се използва както за начинаещи, така и за опитни потребители.

Плюсове: Добро поверителност и сигурност, лесен за начинаещи, прост и чист, софтуер с отворен код, безплатен.

Недостатъци: Няма уеб или десктоп интерфейс, липсват функции, онлайн.

Стъпки:
1. Свалете приложението за телефон за Android от тук: Android
или за Apple iOS от тук: iOS
2. Следвайте стъпките за активация в приложението.
2Mycelium
Напредналите потребители, които търсят мобилен цифров портфейл за Bitcoin, не трябва да търсят нещо повече от Mycelium. Портативният мобилен портфейл, позволява на потребителите на iPhone и Android да изпращат и получават Bitcoins и да поддържат пълен контрол над биткойните си. Никоя трета страна не може да замрази или да загуби средствата ви! Със сигурността на корпоративно ниво, която е по-добра от повечето други приложения и функции, като например студено съхранение(cold storage) и криптирани PDF архиви, интегриран скенер за QR код, местен търговски пазар и защитет чат, можете да разберете защо Mycelium отдавна се счита за един от най-добрите портфейли на пазара.

Плюсове: Добро поверителност, напреднала сигурност, богат на функции, софтуер с отворен код, безплатен.

Недостатъци: Няма уеб или десктоп интерфейс, онлайн, не е за начинаещи.

Стъпки:
1. Свалете приложението за телефон за Android от тук: Android
или за Apple iOS от тук: iOS
2. Следвайте стъпките за активация в приложението.
3Exodus
Exodus е сравнително нов и неизвестен цифров портфейл, който понастоящем е достъпен само в режим desktop. Тoй позволява съхранението и търговията с Bitcoin, Ether, Litecoins, Dogecoins и Dash чрез невероятно лесен за употреба, интуитивен и красив интерфейс. Exodus също предлага много просто ръководство за архивиране на вашия портфейл. Едно от най-хубавите неща за Exodus е, че има вграден Exchange Shift Shift, който позволява на потребителите да търгуват с altcoins за bitcoins и обратно, без да напускат портфейла.

Плюсове: Добро поверителност и сигурност, лесен за използване от начинаещи, интуитивен, лесен за използване, търговия в портфейл, поддържа множество валути, софтуер с отворен код, безплатен.

Недостатъци: Горещ портфейл, без уеб интерфейс или мобилно приложение.

Стъпки:
1. Свалете приложението за Windows, Mac или Linux от тук: Website
2. Следвайте стъпките за активация в приложението.
4Copay
Създаден от Bitpay, Copay е един от най-добрите цифрови портфейли на пазара. Ако търсите удобство, Copay е лесно достъпен чрез удобен за потребителя интерфейс на работния плот, мобилния телефон или онлайн. Едно от най-хубавите неща за Copay е, че това е многопосочен портфейл така, че приятелите или бизнес партньорите могат да споделят средства. Като цяло, Копай има нещо за всеки. Той е достатъчно прост за начинаещи потребители, но има много допълнителни функции, които ще впечатлят и опитните играчи.

Плюсове: Добра защита на личните данни и сигурност, многостранни транзакции, множество платформи и устройства, множество хранилища на портфейли, приветстващи начинаещи, софтуер с отворен код, безплатен.

Недостатъци: Може да бъде бавен, слабo обслужване на потребителите.

Стъпки:
1. Свалете приложението за телефон или десктоп компютър от тук: Download
2. Следвайте стъпките за активация в приложението.
5Jaxx
Jaxx е мулти-валутен Ether, Ether Classic, Dash, DAO, Litecoin, REP, Zcash, Rootstock, Bitcoin портфейл и потребителски интерфейс. Той се предлага на различни платформи и устройства (Windows, Linux, Chrome, Firefox, OSX, мобилни устройства и таблети за Android, iOS мобилни устройства и таблети) и се свързва с уеб сайтове чрез разширения за Firefox и Chrome. Jaxx позволява в преобразуване на портфейла между Bitcoin, Ether и DAO монети чрез Shapeshift и вносът на хартиени етикети на Ethereum. С набор от функции и непрекъсната интеграция на нови валути, Jaxx е отличен избор за тези, които изискват портфейл с няколко валути.

Плюсове: добра защита на личните данни и сигурност, мулти-валута, свързване на портфейла между различни платформи, страхотна поддръжка на потребителите, богат на функции, лесен за употреба, безплатен.

Недостатъци: софтуера не е с отворен код, може да се зарежда бавно.

Стъпки:
1. Свалете приложението за телефон или десктоп компютър от тук: Download
2. Следвайте стъпките за активация в приложението. 
6Armory
Armory е Bitcoin десктоп портфейл с отворен код, перфектен за опитни потребители, които поставят ударение върху сигурността. Някои от функциите на Armory включват „студено съхранение“( cold storage), транзакции с множество подписи, еднократни печатни копия, многофункционален интерфейс за портфейли, криптиране на портфейла, GPU-устойчиво криптиране, внос от ключови думи, ключово метене и др. Въпреки, че Armory отнема известно време, за да го разбере и да използвате пълния му потенциал, това е чудесна възможност за по-високотехнологични специалисти, които искат да запазят средствата си на сигурно.

Плюсове: Добра поверителност, страхотни функции за сигурност, опции за много подписи.

Недостатъци: достъпни са само чрез desktop, не e за начинаещи.

Стъпки:
1. Свалете приложението за десктоп компютър от тук: Download
2. Следвайте стъпките за активация в приложението.
7Trezor
Trezor е хардуерен Bitcoin портфейл, който е идеален за съхранение на големи количества биткойни. Trezor не може да бъде заразен от злонамерен софтуер и никога не излага вашите лични ключове, които го правят толкова безопасен, колкото и традиционните хартиени пари. Trezor е с отворен код и е прозрачен, като всички технически решения се възползват от по-широки обществени консултации. Той е лесен за използване, има интуитивен интерфейс и е удобен за Windows, OS X и Linux. Едно от малкото недостатъци на портфейла “Торсор” е, че трябва да бъде с вас, за да изпратите бикове. Това прави Trezor най-подходящ за неактивни спестители, инвеститори или хора, които искат да запазят големи количества биткойни силно защитени.

Плюсове: Добра сигурност и поверителност, cold storage, лесен за използване уеб интерфейс, вграден екран, софтуер с отворен код, лесен за начинаещи.

Недостатъци: струва $ 99, трябва да имате устройство за изпращане на биткойни.

Стъпки:
1. Закупете си TREZOR устройство от тук: Download
2. Свалете приложението за телефон или десктоп компютър от тук: Download
2. Следвайте стъпките за активация в приложението.
8Ledger Nano
Ledger Nano е нов йерархически детерминиращ хардуерен портфейл за потребители на биткойн, който има за цел да премахне редица атакуващи вектори чрез използването на втори защитен слой. Това техническо описание обаче не означава много за средния потребител, затова ще го обясня на ясен език, описвайки това, което прави Ledger Wallet Nano стабилен. По отношение на хардуера, Ledger Wallet Nano е компактно USB устройство, базирано на смарт карта. Той е приблизително с размерите на малко флаш устройство с размери 39 х 13 х 4 мм (1,53 х 0,51 х 0.16 инча) и тежи само 5,9 г.

Плюсове:

- Екран / устройство, защитено от метален въртящ се капак.

- Поддръжка на множество валути.

- Могат, да се разработват приложения за него не само от производителя.

- U2F поддръжка.

- Когато възстановявате портфейла от seed, целият процес може да се извърши от устройството, без дори да се свързвате с компютър!

- Сравнително евтин. (~ $ 65 USD)

Недостатъци:

- Софтуера не е от най- модерните.

- Няма възможност за създаване на скрити профили.

- Няма мениджър на пароли.

Стъпки:
1. Закупете си Ledger Nano S устройство от тук: Download
2. Свалете приложението за десктоп компютър от тук: Download
2. Следвайте стъпките за активация в приложението.
9Green Address
Green Address е лесен за употреба Bitcoin портфейл, който е отличен избор за начинаещи. Зеленият адрес е достъпен чрез настолен компютър, онлайн или мобилен телефон с налични приложения за Chrome, iOS и Android. Характеристиките включват адреси с много подписи и двуфакторни удостоверения за по-голяма сигурност, архивиране на хартия в портфейла и незабавно потвърждение на транзакциите. Недостатък е, че Green Address изисква всички плащания, да бъдат одобрявани, така че нямате пълен контрол върху разходите си.

Плюсове: Солидна сигурност, мултиплатформен и устройство, мулти-сиг, лесен за начинаещи, софтуер с отворен код, безплатен.

Недостатъци: онлайн, средна поверителност, третата страна трябва да одобри плащанията.
Стъпки:
1. Свалете приложението за:
- Google Chrome: Download
- Android: Download
- iOS: Download
- F-Droid: Download
2. Следвайте стъпките за активация в приложението.
10Blockchain.info
Blockchain е един от най-популярните Bitcoin портфейли. Достъпът до този портфейл може да бъде направен от всеки браузър или смартфон. Blockchain.info предоставя два различни допълнителни слоя. За версията на браузъра потребителите могат да активират двуфакторно удостоверяване, докато мобилните потребители могат да активират изискване за ПИН код при всяко отваряне на приложението за портфейли. Въпреки че вашият портфейл ще бъде съхраняван онлайн и всички транзакции ще трябва да минат през сървърите на компанията, Blockchain.info няма достъп до вашите лични ключове. Като цяло, това е добре утвърдена компания, която се доверява на цялата общност Bitcoin и прави солиден портфейл, който да поддържа Вашата валута.

Плюсове: Добра сигурност, лесен за използване уеб и мобилен интерфейс, добре позната и надеждна компания, за начинаещи, безплатно.

Недостатъци: онлайн , претърпяло е прекъсвания.

Как мога да се свържа с Вас, ако имам други въпроси?
office@coinplatz.com
+359 882 933 586


There is something wrong with the server